Att krydda köttet med julen.

20140121-222031.jpg

Idag blev det äntligen en mugg glögg, med lite russin i. Jag upptäckte igår att jag hade köpt två flaskor Bella Noche Pepparkaksglögg på ”julrea” men det gör inte så mycket! För Estebans’ glögg är så god att ha när man steker kött. Tillexempel Fläskkarré eller kotletter. Vill du krydda ditt fläskkött med mer än bara salt och svartpeppar (mellan malen bäst!) är mina tips på kryddor att testa:

  • Spiskummin
  • Kanel
  • Kryddpeppar (en nykomling i mitt skåp)
  • Socker

Så det du gör är alltså att steka köttet på båda sidor i en het! panna. Krydda gärna innan du lägger i och glöm inte krydda båda sidorna! Sänk temperaturen lite när du vänder första gången. (från 6 till 4 tillexempel)
I med glöggen och lite vatten.
Efter en het minut eller två sänk till 2an eller näst lägsta steget och
låt puttra i minst 10 minuter.
Vänd köttbitarna en eller två gånger.

Ta bort köttet, häll i lite soya, mjölk och redning.

Smaskig sås!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s